НОВИНИ

Мая Манолова отново на съд с „Топлофикация София“

В понеделник омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание в Административен съд София-град, след като на 4 февруари делото по жалба на Манолова срещу решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ ЕАД, с което ѝ бе отказан достъп до обществена информация, беше отложено.

мая манолова отново съд топлофикация софия
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 17.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Съдебната сага на омбудсмана с „Топлофикация София“ продължава вече трета година, тъй като ръководството на дружеството отказва да предостави исканата по ЗДОИ информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения за близо 15 млн. лева чрез започнати дела срещу 21 000 столичани. В тези производства дружеството е поискало минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител и 300 лева по исково производство.

През 2018 г. съдът отмени „мълчаливия отказ“ на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ ЕАД, като преписката бе върната за произнасяне. Последва решение на столичното топлофикационно дружество, в което отново изпълнителният директор отказа да предостави исканата обществена информация, предмет на настоящото съдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Тереза Мей
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Тереза Мей
Километрично задръстване заради протест на жители на Горубляне
Километрично задръстване заради протест на жители на Горубляне