"Изправи се.БГ" - така се казва гражданската платформа, която Мая Манолова обяви официално днес. Платформата няма да прераства в партия, увери Манолова.

Бившият омбудсман и кандидат за кмет на София се захваща отново със защитата на правата на хората, но този път не от името на държавна институция, а от платформа. Участниците в нея я определят като платформата на обикновения човек.

Мая Манолова: Всички ние сме граждани и от нас се очаква да не мълчим, да бъдем активни, да не оставяме

партиите, органите и сателитите на властта да говорят от наше име, да вземат решения вместо нас и да ни казват откъде, доколко и как да се информираме.

Платформата има амбицията да създаде пространство за дебат, за мнения, за взаимодействие на хора с различни политически и партийни виждания. Манолова категорично заяви, че гражданското движение няма да прераства в партия. Не даде категоричен отговор дали би участвала на избори във формат със Слави Трифонов.

Мая Манолова: Няма да правим партиен проект., Ясно го заявихме. На хоризонта не се явяват избори до 2021, така че хипотези в бъдеще време е безсмислено да бъдат коментирани.

В новия си проект Мая Манолова ще работи с екипа, които я подкрепяше и в борбата й за столичен кмет. От "Изправи се.БГ" очакват към тях да се включат още граждански и браншови организации, инициативни комитети, но всеки ще запазва своята самостоятелност. Създали са и дигитална платформа за подаване на сигнали от цялата страна. Гражданското движение ще се финансира от дарения.