НОВИНИ

Марешки: "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи

Партия "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи. Това заяви в предаването "Денят с Георги Любенов" лидерът на "ВОЛЯ" Веселин Марешки. Ние от "ВОЛЯ" останахме в центъра и до голяма степен в решенията в момента имаме роля, но да не се преекспонира - мнозинството е стабилно, обясни той. Той заяви, че няма лична вражда с Волен Сидеров, нито с друг в парламента, а само с партиите, ограбили българския народ.

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 25.02.2018
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Марешки коментира и отношенията между лидерите в Обединени патриоти, като заяви

Марешки: Големи лидери, но на практика нито един от тях, ако се разпаднат, не може да има даже парламентарна група - те ще имат по 9 депутати. Няма да имат парламентарна група и ще станат свободни електрони. Това го държи Волен Сидеров в парламента в тази конфигурация, защото, ако те го "отлюспят", той ще стане един свободен електрон, от който нищо не зависи.

Вижда се, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, освен далаверата, допълни Марешки.

Марешки коментира и подадената от Теменужка Петкова оставка като министър на енергетиката, като заяви, че "ако съмненията са верни, оставката е най-малкото нещо, което трябва да последва".

Веселин Марешки: Има два момента - ако има само съмнения и те се окажат неверни, Теменужка Петкова трябва да се върне на мястото си и това е нормално, ако никога не е участвала в някакво задкулисие, в някаква далавера. Но пък обратното - ако съмненията се окажат верни - само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за много милиони, стотици милиони левове и за предприятие от значение за националната сигурност на България.

По отношение на сделката, свързана с ЧЕЗ, той коментира, че по принцип държавата не може да се меси в сделки между частни субекти, но може да се намеси, ако има натиск, нечисти капитали и лобиране. По думите му трябва да се види дали капиталите са "чисти". Мисля, че има задкулисие в тази сделка, но нека органите да си кажат мнението, обобщи той.

Веселин Марешки: В това, че пазарджишка фирма и по-малка купува по-голяма - в това няма нищо опасно. В крайна сметка, ако някой изкара 700 милиона лева значи има ресурса да притежава тази фирма. Така че няма нищо опасно в това. Въпросът е дали тези 700 милн. лева са чисти капитали и дали тази сделка не е станала под натиск точно тази фирма да спечели. Защото може и други хора да имат 700 милиона лева и тука вече е разковничето - защо е избрана точно тази фирма и ако има натиск и участие на държавата чрез министър на енергетиката - това вече е задкулисното, опасното, вредното и това, което отвращава всички българи."

Държавата не може да спре сделката, ако тя е прозрачна, обясни той и допълни, че няма информация кой стои зад пазарджишката фирма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриване на ХХIII Зимни олимпийски игри „ПЬОНГЧАНГ 2018“
Закриване на ХХIII Зимни олимпийски игри „ПЬОНГЧАНГ 2018“
Над 120 снегопочистващи машини обработват улици и булеварди в София​
Над 120 снегопочистващи машини обработват улици и булеварди в София​