НОВИНИ

Марешки: Въпросът за мажоритарното гласуване е много по-важен от субсидиите

Много удобно всички се сетиха, че 2,5 млн. българи са гласували субсидията да бъде намалена на 1 лв на референдума. Първият въпрос в този референдум обаче е подкрепяте ли мажоритарния избор на народни представители - той е много по-важен. Така всеки един народен представител ще има самочувствието, че наистина е избран от народа. Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов зам.-председателят на НС и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 06.07.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Марешки заяви категорично, че определени фирми ще продължат да подкрепят "Воля", както и досега.

Веселин Марешки, лидер на "Воля", зам.-председател на НС: Никой в България не си мисли, че бизнесът не дава пари на партиите, просто досега това е ставало в пликчета, в куфарчета, в торбички, по всякакъв друг начин... Сега тези дарения ще се изсветляват и ще може да се види тайния лобизъм. Аз нямам задължения към бюджета, нашите фирми са едни от най-редовните.

Лидерът на "Воля" заяви, че интерес към телевизионния часови слот от 22:30 до 23:30 ч и обмисля проект за свое собствено шоу.

Веселин Марешки, лидер на "Воля", зам.-председател на НС: "Шоуто на Веско" или "Шоуто на Марешки", мога да бъда доста интересен...

Това е слота, който ще бъде освободен от шоуто, което всъщност организира референдума, подчерта Марешки.

;

Спекулации са, че ще се кандидатирам за кмет на София, категоричен е Марешки.

Веселин Марешки, лидер на "Воля", зам.-председател на НС: Човек трябва да има и едно самоуважение, все пак аз съм бил кандидат за президент, в момента съм заместник-председател на Народното събрание - четвърти по важност пост в държавата. За мен пътят е само нагоре.

Марешки коментира и сделката за купуването на американски изтребители F-16.

Веселин Марешки, лидер на "Воля", зам.-председател на НС: Два милиарда са скритите пари от сделката за американските изтребители F-16. Дори да ги купим, по-добре да ги замразим и да ги сложим в някой хангар. Сделка ще има, тя ще бъде на максимално висока цена и от там ще започнат следващите харчове.

Лекарствата на всички българи могат да станат безплатни с част от парите от тази сделка, допълни Марешки.

Той коментира и отлива на туристи от българското Черноморие в качеството си на инвеститор на плаж Кабакум.

Веселин Марешки, лидер на "Воля", зам.-председател на НС: Имам една малка инвестици на плаж Кабакум, там отлив няма. 2 лв струва чадъра, 2 лв шезлонга, всичко е пълно догоре. Там, където има инвестиция, няма отлив.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисар Димитрова: Трафикът към Гърция е нормално интензивен за летния сезон
Комисар Димитрова: Трафикът към Гърция е нормално интензивен за летния сезон
Репатрират стари автомобили от улиците на Варна
Репатрират стари автомобили от улиците на Варна