Специализираният наказателен съд остави в ареста Маринела Арабаджиева. Той прие, че съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев има реална опасност да се укрие при по-лека мярка за неотклонение. Задържането ѝ под стража беше постановено 24 часа след екстрадирането на Арабаджиева от Испания. Според Специализирания наказателен съд има данни, че тя е част от организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

Съдът изпълни желанието на Маринела Арабаджиева да не бъде снимана. Адвокат Ина Лулчева нарече съдебното решение Арабаджиева да остане в ареста - „репресия". По думите ѝ да задържаш човек, който е извършил данъчно престъпление вреди на фиска, защото този човек трябва да бъде оставен да работи и да си плати данъците.

В началото на месеца от Испания у нас беше върнат и Ветко Арабаджиев, който в момента също е в ареста. По делото е обвинен и синът им - Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Върнаха Маринела Арабаджиева в София

Върнаха Маринела Арабаджиева в София

Маринела Арабаджиева беше екстрадирана от Испания у нас. Тя е предадена на българските власти днес по обяд в полицейския участък на летище "Барахас" в...