НОВИНИ

Маринов: Армията е готова да помогне за мигрантската криза по границата с Гърция

Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница заради проблемите с мигранти близо до Солун. За БНР вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ако е необходимо, по границата с Гърция могат да бъдат разположени и военни части, които да помагат на полицията при евентуална мигрантска вълна към България.

маринов армията готова помогне мигрантската криза границата гърция
bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 07.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Към момента обстановката е под контрол, категоричен е вътрешният министър. Той отбеляза обаче, че страната трябва с всички сили и средства да е готова за реакция при криза, така че да не се допусне преминаване на българска територия.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските. Следим обстановката, обменяме информация и сме в готовност. Имаме и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации.

Министърът посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той.

На българо-сръбската граница полицейските патрули също са усилени. Има и съвместни патрули със сръбската гранична полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР се преобърна на АМ Хемус, няма пострадали
ТИР се преобърна на АМ "Хемус", няма пострадали
Адв. Шейтанов: Покупка на евтино жилище стана един от стимулите да си на власт
Адв. Шейтанов: Покупка на евтино жилище стана един от стимулите да си на власт