Разследването по случая „Гебрев” тече съвместно с Великобритания, заяви днес вътрешният министър Младен Маринов след Национално съвещание на ръководния състав на МВР.

Представители на английските служби от вчера са в България, за да работят съвместно с ДАНС и МВР по разследването за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев. Младен Маринов не уточни броят на британските експерти, нито към кои служби принадлежат.

Заяви единствено, че не е имало как при влизането в страната на Сергей Федотов граничните власти да са знаели дали това е неговото агентурно име.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: ,Въпросният екип мисля, че е тук от вчера. Важно е, че разследването тече с взаимодействие с тях, тъй като те имат опит и ние сме длъжни да направим с тях това взаимодействие. В момента в който г-н Гебрев е подал сигнала ние сме направили съответните контакти с партньорските служби, включително и с Великобритания и работим съвместно.
Национално съвещание на ръководния състав на МВР

Национално съвещание на ръководния състав на МВР

Национално съвещание на ръководния състав на МВР се провежда в сградата на Националната полиция. Вижте повече - в прякото включване на Тихомир Игнатов...