НОВИНИ

Маринов за инцидента в президентството: МВР и НСО охраняват институциите добре

МВР има добро взаимодействие с НСО и добре охранява сградите на българските институции. Това според вътрешния министър Младен Маринов показва случаят с инцидента от вчера в сградата на президентството, където беше задържан мъж, носещ пистолет.

bnt avatar logo
от БТА
13:06, 04.12.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
маринов инцидента президентството мвр нсо охраняват институциите добре

Маринов коментира пред медиите, че оръжието не е на мъжа, а на неговата съпруга. Той потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство. Министърът допълни, че все още се изясняват мотивите на задържания, но според данните към момента той е търсел внимание по личен проблем.

На въпрос дали е открита информация, че мъжът е искал да нарани някого, Маринов отговори, че задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

По темата за условията в арестите и затворите вътрешният министър каза, че арестите в системата на МВР са до голяма степен на добро ниво. По думите му се прави всичко възможно те да отговарят на европейските изисквания и се продължават действията по места, за да отговарят на съответните стандарти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка
Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка
Навършват се 50 години от първия випуск профил Телевизия на ФЖМК
Навършват се 50 години от първия випуск профил "Телевизия" на ФЖМК