НОВИНИ

Мариус Донкин: Народният театър е пример, всички се съобразяват с него

Трябва да търсим истината в това, което вършим, каза в студиото на "Панорама" директорът на Народния театър Мариус Донкин. И припомни, че по Закона за закрила и развитие на културата Народният театър има задачата да разпространява, да закриля българския език, българската класика, българския дух, българската култура. Това означава класиката да присъства на сцената му.

bnt avatar logo
от БНТ
22:15, 06.10.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Българите искат своя драматургия, искат човешка съдба, искат истина, подчерта Мариус Донкин и обърна внимание, че има особен патриотизъм, когато българинът си гледа своя пиеса. И посочи като пример "Хъшове", който доближава 300-то представление.

"Продължавам да защитавам позицията си, че истината и в работата, и в изкуството, съчетана дълбочината на човешката ситуация, на човешкия проблем, на човешката история, е това, което хората искат. В големия ѝ процент аз се стремя това да правя в този театър", каза директорът на първата ни сцена.

Как изглежда България зависи как искаш да я видиш и мечтата каква искаш да я видиш. Народният театър е пример, всички се съобразяват с него, допълни още Мариус Донкин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоба за паркиране на необособено място
Глоба за паркиране на необособено място
Цветан Цветанов се извини от името на ПГ на ГЕРБ за изказването на Антон Тодоров
Цветан Цветанов се извини от името на ПГ на ГЕРБ за изказването на Антон Тодоров