Мариус Донкин чества своята 70-годишнина на сцената на Народния театър. Тази вечер той ще представи спектакъла "Господин Ибрахим и цветята на Корана" заедно с автора на пиесата Ерик-Еманюел Шмит.

"Господин Ибрахим и цветята на Корана" е един от най-емблематичните спектакли, който не слиза от афиша на Народния театър вече 16 години. Става въпрос за история, свързана с приятелството между малко момче, което е евреин и господин Ибрахим, който е мюсюлманин.

БНТ: Има ли послание от "Господин Ибрахим и цветята на Корана", което бихте превърнали в пожелание към Мариус Донкин?
Ерик-Еманюел Шмит: Може би, това че тайната на щастието се крие в спокойния живот. Обаче си мисля, че и Мариус като мен прави страшно много неща. Трябва да послуша господин Ибрахим и малко да забави темпото. Мисля, че той отдавна е разбрал истинския смисъл на този текст - да изпълним всяка минута със смисъл. Един актьор разбира това много добре. Животът е дар и трябва да живеем всеки ден не сякаш ни е последен, а сякаш е първи!

Цялото интервю с Ерик-Еманюел Шмит може да гледате утре в предаването Култура.БГ

Мариус Донкин: Народният театър е пример, всички се съобразяват с него

Мариус Донкин: Народният театър е пример, всички се съобразяват с него

Трябва да търсим истината в това, което вършим, каза в студиото на "Панорама" директорът на Народния театър Мариус Донкин. И припомни, че по Закона за...