Мария Габриел е водачът на евролистата на ГЕРБ и СДС. На форум в зала 6 на НДК беше представена листата за предстоящите европейски избори. На вота управляващите ще се явят заедно със СДС. От ГЕРБ залагат на най-малко 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.

© БГНЕС

Ето пълния списък на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ и СДС:

 1. Мария Габриел
 2. Андрей Ковачев
 3. Андрей Новаков
 4. Ева Майдел
 5. Асим Адемов
 6. Александър Йорданов - СДС
 7. Лиляна Павлова
 8. Емил Радев
 9. Ивелина Василева
 10. Марин Захариев
 11. Иво Ралчовски
 12. Младен Шишков
 13. Николай Диков
 14. Камен Костов
 15. Йоанна Йончева Фильова
 16. Жечо Станков
 17. Илия Лазаров - СДС
© БГНЕС
Мария Габриел, еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ: Благодаря ви, господин премиер, за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ и СДС. Доверие, но и отговорност да приложим опита си. Днес повече от всякога действията, идеите на всеки от нас, трябва да бъдат олицетворение на ценностите и политиките, които ЕНП защитава. Днес заедно показваме, че зад думата обединение не се крият користни мисли. Европа се намира в труден момент. Заедно с разум с мъдрост, с амбиция да се противопоставим на дестабилизиращите амбиции. Мнозина се питат европейска ли ще бъде тази кампания. Каква ще бъде тя, зависи от всеки един от тях. Да направим така как да направим Европа да е по-близо до хората. ЕС е идеи, диалог и конкретни решения. Имаме нужда да направим усещането за Европа по-силно. Какви въпроси ще задаваме по време на тази кампания. Вярвам, че европейската идея е жива. Никога в историята разделението и конфронтацията не са водили до нещо добро. Предложи на другите водачи на листи да определят брой теми, по които всички ще защитават интересите на България.
От ГЕРБ обявиха листата за предстоящия евровот (ОБНОВЯВА СЕ)

От ГЕРБ обявиха листата за предстоящия евровот (ОБНОВЯВА СЕ)

На форум от ГЕРБ представят листата за предстоящите европейски избори. На вота управляващите ще се явят заедно със СДС. От ГЕРБ залагат на най-малко 7...