Еврокомисарят по цифровата икономика и водач на общата листа на ГЕРБ и СДС за евровота Мария Габриел гостува в студиото на Сутрешния блок на БНТ с коментар за целите на ГЕРБ относно предстоящите избори и анализ на постигнатото в работата й като еврокомисар.

Габриел не се ангажира с точна прогноза за броя на депутатите в състава на следващия Европарламент, но подчерта, че целта е да бъде надминат сегашния резултат, който е шест евродепутати.

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота: Това, което на мен ми се иска, е да заслужим доверието на хората, да имаме тежест, която да съответства на това, което предлагаме. Днес има дефицит на доверие, много важно е по време на тези избори да имаме истински дебати, които да покажат на хората какви са различията.

Габриел коментира и ефекта от скандалите с евтините имоти на властта, довели до оставки на ключови кадри в управлението и ГЕРБ.

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота: Преживяхме един период, който не беше лесен, но наложихме стандарт да поемаме отговорност, само който не работи, не греши, затова - поглед напред. Ние нямаме основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност.

​Мария Габриел е водач на евролистата на ГЕРБ и СДС

​Мария Габриел е водач на евролистата на ГЕРБ и СДС

Мария Габриел е водачът на евролистата на ГЕРБ и СДС. На форум в зала 6 на НДК беше представена листата за предстоящите европейски избори. На вота упр...

Еврокомисарят акцентира върху няколко основни успеха по време на работата й в Европарламента.

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота: Оставам изключително удовлетворена от работата си като еврокомисар. Концентрирала съм се върху малки, но с добавена стойност проекти, които хората да усещат като полза - например безплатния безжичен интернет в паркове, болници, открити пространства и т.н. Няма как да не отбележа успехите в сферата на киберсигурността, битката с фалшивите новини.

Следващата ни стъпка е намаляване цените на разговорите между ЕС и Западните Балкани, допълни Габриел.

Ерокомисарят коментира и един от най-големите проблеми пред българските превозвачи - приемането на спорния пакет "Мобилност". "Когато сме единни, може да направим така, че националният интерес да бъде защитен. Ще решава следващия Европарламент, така че ние ще отстояваме интересите на България", категорична е Габриел.

Мария Габриел откри Ден на цифровите технологии в Брюксел

Мария Габриел откри Ден на цифровите технологии в Брюксел

Новите технологии да могат да предвиждат природни катаклизми и да оптимизират употребата на пестициди в земеделието. Това са част от целите, залегнали...