НОВИНИ

Мария Петрова: Европа държи най-добрите гимнастички в света

Предстои една добра година за художествената гимнастика, според трикратната ни световна шампионка Мария Петрова. Първо в България ще се проведе световна купа през месец март, което ще бъде като малка мини тренировка за Световното първенство по художествена гимнастика у нас. Традиционната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе през април в следващите 3 години до Олимпиадата в Токио, като през идната 2018-а, в която приемаме и Световно първенство, столицата ще даде старт на серията от 4 турнира от по-висок ранг.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 06.12.2017
5068
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

"Щастлива съм, че България ще приеме цвета на Световната художествена гимнастика", сподели в "Денят започва" Мария Петрова, която преди дни беше избрана за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ).

Петрова беше единствен кандидат за поста и избрана с 47 гласа. Тя заменя на поста Хайде Брунедер (Австрия).

Мария Петрова: Изключително съм щастлива, защото това показва високите позиции на българската школа в Европа. Това беше плод на дългогодишен труд. Последните 12 години аз бях член на Техническия комитет, 8 години от които общото събрание ме избира с най-много гласове за вицепрезидент. Видях възможност пред България да застанем на най-високото стъпало в европейската гимнастика. Европа държи най-добрите гимнастички в света.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер В кадър: Хитрино - година след взрива
Тази вечер "В кадър": Хитрино - година след взрива
Символите на Охридската църква в историческия музей
Символите на Охридската църква в историческия музей