НОВИНИ

ОТ СЕДМИЦАТА: Мария, за която не разказахме

Спомняте ли си Мария? Момичето, което до вчера ви гледаше от всички новинарски емисии, вестници, сайтове... Показахме ви за нея много неща, но и много не успяхме. А тя заслужава да ги знаете.

Велианна Кашева
от Велианна Кашева
16:56, 24.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
седмицата мария разказахме

Мария има усмивка на щастливо дете. След училище тя бърза да се прибере на топло у дома. Сяда да пише домашните си с радост, не с досада. После чете разни неща на компютъра, влиза във Фейсбук и клика бутона "харесвам" на почти всичко там. Прави така, защото вярва, че по-важна е вътрешната красота и че така помага на хората да я открият.

"У дома" за Мария значи в дома за деца, но не си мислете, че това означава нещастно дете. "На нея й трябва много малко, за да бъде много щастлива", казва треньорката й по плуване Диана Тодорова. При нея Мария тренира от 3 години. "Много силна воля, невероятно дете. Никога не се отказва от нищо. Винаги иска да печели, винаги иска да се бори", споделя Диана.

;

Мария много обича да слуша музика и сама пише текстове за песни. Слуша рок и обича да купонясва. Не си мислете обаче, че е щура и фриволна. Когато я качихме зад волана в колата на БНТ, за да влезе в ролята на Филип, тя се зарадва искрено. Но първата й мисъл беше, че човек трябва и да внимава с тези коли... А когато я попитах кое е най-ценното нещо, което има, Мария каза, че това е времето със семейството и приятелите.

Мария обича "всичко, освен лошите неща, които правят хората." Само на 15 години, обаче вече е разбрала, че никой не може да промени човек, ако той сам няма желание за това. А своите "пет минути слава" Мария използва, за да каже на света:

"Променяйте се и бъдете себе си. И... доброто винаги ще е на първо място."

ГЛЕДАЙТЕ РЕПОРТАЖА НА ВЕЛИАННА КАШЕВА, ИЗЛЪЧЕН В "ПО СВЕТА И У НАС"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модерна система за контролирано сваляне на лавини в Пирин
Модерна система за контролирано сваляне на лавини в Пирин
Гръцки фермери блокираха за половин час ГКПП Кулата - Промахон
Гръцки фермери блокираха за половин час ГКПП "Кулата" - "Промахон"