В Карлово валидираха пощенска марка с лика на Васил Левски по повод 180 години от неговото рождение. Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и кметът на общината поставиха печат за валидирането на новото издание.

Карлово

Пощенската марка, чийто автор е художникът Пламен Вълчев, вече е част от богатата филателна поредица за Апостола на свободата. Първата марка с колекционерска стойност е от 1929-а по повод 50-ата годишнина от Освобождението на България. Тиражът на новото издание ще бъде 617 броя.

Ангел Попов - зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
"За да предизвикаме интерес и да бъде силно колекционерска, трябва да бъде 617, след това ще предприемем мерки това нещо да се разпространи в по-големи количества. Когато издадем следващото издание по-голям тираж, ние ще кажем защо е 617."

Според кмета на общината целта на валидирането на пощенската марка е да бъде запазен спомена за Левски да бъде запазен жив и да се предава на бъдещите поколения

Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово
"Съдбата на България зависи от нашите общи, задружни усилия, братя!" - това е казал Апостола: просто, ясно и категорично."

Следващия по-голям тираж на пощенската марка ще бъде предназначен за Полша. Интерес към ценното издание вече има и от много европейски страни.