Повече от 2 месеца преди местните избори и преди да са ясни кандидатите за вота, проучване на "Маркет линкс" дава преднина на първия тур за омбудсмана Мая Манолова, ако реши да се кандидатира за кмет на София. Проучването е проведено между 1 и 6 август по поръчка на сайта "Офнюз".

Според данните, с резултат 28 на сто, Манолова води с 5 процента пред Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. За сегашния столичен кмет биха гласували 23 процента. На трето място със 7 на сто се нарежда Борис Бонев от "План за София". За кандидат на "Демократична България" биха гласували 4 процента. По 3 на сто от гласовете могат да съберат кандидат на ВМРО, както и бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

По отношение на Общинския съвет, ГЕРБ убедително води в надпреварата с 22 процента. Второто място с 12 на сто си оспорват БСП и "Демократична България". Следват ВМРО и партия "Воля". Един процент биха гласували за партия на Слави Трифонов. Толкова биха подкрепили и "Атака". Значителна част от запитаните не са решили за кого биха гласували.