Марш срещу терора и омразата се състоя в белгийската столица Брюксел. Шествието беше организирано в отговор на терористичните атаки на 22 март, при които загинаха 32 души. 15 хиляди се очакваше да се включат в марша, броят им, обаче, беше знатичелно по-малък.

Жителите на Брюксел се разделиха на две процесии. Първата тръгна от Северната гара, а втората от квартал Моленбек, където са израснали извършителите на кървавата атака от миналия месец.

"Ислямска държава, разкарай се. Белгия не е твоя" и "Заедно срещу насилието" се четеше на плакатите.

Начело на шествието застанаха близките на загиналите, присъстваха и представители на всички религии.

"Трябва шумно да покажем, че искаме да създадем връзка между всички култури, между всички хора, които живеят в града. Аз съм учител в училище с много мюсюлмански деца и смятам, че за тях е важно да усетят, че ние искаме да създадем друг свят заедно с тях."

"Често чуваме подобна критика - къде са мюсюлманите? Отговорът е - те са тук, те не са част от проблема, а от решението му."

Накрая двата лъча се събраха на площада на борсата, където се намира и мемориала в памет на загиналите при терора. Поради съображения за сигурност на участниците в шествието не е позволено да носят чанти и са задължени да носят лични документи. Маршът срещу терора трябваше да се състои на 27 март, но беше отменен от съображения за сигурност.

32-ма души загинаха при самоубийствени атентати на летище Завентем и на метростанция Малбек в сутринта на 22 март.