НОВИНИ

Мартин Шулц призна поражението на партията на изборите за Бундестаг

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц призна поражението на партията на днешните избори за Бундестаг, съобщиха агенциите. Пред съпартийците си той заяви след обявяването на резултатите от екзит половете, че партията не е постигнала поставените на изборите цели. "Ние ги загубихме". ГСДП получава между 20,2 и 20,8 процента от гласовете, което е най-лошият й резултат след Втората световна война. Досегашният й най-слаб резултат е бил през 2009 г. - 23 процента.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:00, 24.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
мартин шулц призна поражението партията изборите бундестаг

Председателят на парламентарната група на ГСДП Оперман заяви, че Шулц ще продължи работата по обновяване на партията.
Самият Шулц също каза, че иска да остане на поста въпреки загубата. Той определи случилото се на изборите, където възход беляза националистическата партия Алтернатива за Германия, като особено депресиращ факт и като повратен момент.

"Ясно е, че решението за приемане на мигрантите раздели нашето общество. Това е велик акт на човечност който някои възприеха като заплаха за другите. Ние не успяхме да убедим народа, че Германия е достатъчно силна, за да не остави никой извън нея", каза Шулц.

Той определи днешния ден като "труден и горчив ден" и призна, че ГСДП не е успяла да запази и да разшири традиционния си електорат.
Шулц потвърди и изявлението на партийни представители, че неговата партия няма да влезе в нова управляваща коалиция с Меркел.
"Напълно ясно е, че електоратът ни изпрати в опозиция", заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десницата затвърди присъствието си във френския Сенат
Десницата затвърди присъствието си във френския Сенат
Президентът Радев се срещна с българската общност в Чикаго
Президентът Радев се срещна с българската общност в Чикаго