Мартин Трифонов е основният заподозрян за убийството на 6-годишното момиченце в село Сотиря. Предполагаемите мотиви за престъплението можем да търсим в криминалното минало на Мартин Трифонов. Той има профил на типичен сексуален насилник.

Първата му присъда е през 2017 година за блудство и опит за изнасилване на негова родственица - 9 месеца условно. Малко след като тази присъда е влязла в сила той прави кражба и получава 8 месеца за нея. Така се активира и условната присъда. Той влиза за 1 година и 5 месеца в Бургаския затвор.

Излязъл е на 24 април миналата година, след което прави следваща кражба, за което има внесен обвинителен акт в Районния съд в Сливен, но делото не е започнало, тъй като Трифонов се е укривал и не може да му бъде връчена призовка.

Вероятна причината Трифонов да получи толкова ниска присъда през 2017 година за такова тежко престъпление, посегателство срещу сексуалната неприкосновеност на човек, е, че той е бил непълнолетен към момента на извършване на престъплението. Средните присъди за изнасилване в България са 4 години. Нашата правна система постановява жертвите на такива престъпления да бъдат разпитвани в съдебна зала в присъствието на техните насилници и дават показания, които успяват да се превърнат в козове в ръцете на адвокатите на тези насилници.

Събрани са нужните доказателства, че Трифонов е извършил убийството в Сотиря

Събрани са нужните доказателства, че Трифонов е извършил убийството в Сотиря

След продължително преследване и стрелба Мартин Трифонов беше задържан от полицията в гората край село Сотиря. Той е основният заподозрян за убийствот...