Мащабна полицейска акция започна тази нощ на територията на Бургаска област след жестокия инцидент в Китен с прегазените от пиян и дрогиран шофьор 6 деца. 12 мобилни екипа на КАТ и Охранителна полиция проверяваха водачите за алкохол и наркотици.

Бургас

След старта на операцията само за час полицаите задържаха няколко нарушители, между тях и сутеньори с наркотици. В полицейското управление в Приморско попадна и друг шофьор. Дрегерът при него отчете 1,36 промила алкохол. Той твърдеше, че пробата е манипулирана.

Томаш Томов: Аз на практика не пия алкохол от 5 години и не съм пил, не ми излизаха пробите, но в момента просто се манипулираха.

Полицията проверяваше и за шофьори без книжки, крадени коли или лица, обявени за общодържавно издирване. Когато дрегера отчете употреба на алкохол или наркотик, полицаите задължително правят щателен преглед на автомобила и често се натъкват на дози с наркотик.

ком. Неделчо Рачев- нач. сектор „Охранителна полиция"ОДМВР-Бургас: Водачът ще бъде задържан за 24 часа и по случая ще бъде образувано бързо полицейско производство.

Полицейските екипи проверяваха през цялата нощ при Царево, Китен, Приморско, Созопол и Бургас. Общо 250 автомобила бяха спрени за проверка, а след тестването с дрегер за алкохол и наркотици са образувани бързи полицейски производства срещу 10 нарушители. Активните проверки ще продължат до края на летния туристически сезон.