НОВИНИ

Мащабна полицейска акция срещу пияни водачи по Южното Черноморие

Мащабна полицейска акция започна тази нощ на територията на Бургаска област след жестокия инцидент в Китен с прегазените от пиян и дрогиран шофьор 6 деца. 12 мобилни екипа на КАТ и Охранителна полиция проверяваха водачите за алкохол и наркотици.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 10.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

След старта на операцията само за час полицаите задържаха няколко нарушители, между тях и сутеньори с наркотици. В полицейското управление в Приморско попадна и друг шофьор. Дрегерът при него отчете 1,36 промила алкохол. Той твърдеше, че пробата е манипулирана.

Томаш Томов: Аз на практика не пия алкохол от 5 години и не съм пил, не ми излизаха пробите, но в момента просто се манипулираха.

Полицията проверяваше и за шофьори без книжки, крадени коли или лица, обявени за общодържавно издирване. Когато дрегера отчете употреба на алкохол или наркотик, полицаите задължително правят щателен преглед на автомобила и често се натъкват на дози с наркотик.

ком. Неделчо Рачев- нач. сектор „Охранителна полиция"ОДМВР-Бургас: Водачът ще бъде задържан за 24 часа и по случая ще бъде образувано бързо полицейско производство.

Полицейските екипи проверяваха през цялата нощ при Царево, Китен, Приморско, Созопол и Бургас. Общо 250 автомобила бяха спрени за проверка, а след тестването с дрегер за алкохол и наркотици са образувани бързи полицейски производства срещу 10 нарушители. Активните проверки ще продължат до края на летния туристически сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животновъди, засегнати от чумата по животните, излязоха на протест
Животновъди, засегнати от чумата по животните, излязоха на протест
Стачка на пилотите на Райънеър, отменят се около 400 полета
Стачка на пилотите на "Райънеър", отменят се около 400 полета