НОВИНИ

​Мащабни ремонти в София ще затрудняват движението през лятото

Мащабни ремонти в София ще затрудняват движението и това лято. Първият от четирите големи проекта е вече в ход. Тази нощ приключва ремонтът на едно от платната на булевард "Монтевидео" в квартал "Овча купел" и от утре движението ще се извършва по него. Ремонтът на една от основните улици в квартала ще се извършва на два етапа. Стойността на целият проект е около 9 милиона лева.

bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 27.05.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Две седмици делят булевард "Монтевидео" от новия му облик. Ремонтът на първите 600 метра от участъка включва асфалтиране на пътните платна, изграждане на канализация, нови тротоари и маркиране на велоалеи. За да се прибират спокойно и в по-късните часове на денонощието жителите на квартал "Овча купел" осветлението на булевард "Монтевидео" също ще бъде обновено.

Във втория етап от ремонта булевардът ще бъде разширен и ще стане четирилентов.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: "В момента, в който приключат отчуждителните процедури. Има готовност да бъде издадено строително разрешително и се надявам още това лято да продължи работата и по вторият етап."

След разширението на булеварда ще започне работа и в участъка пред Нов български университет.

Христина Семерджиева - кмет на район "Овча купел": "Ще бъдат направени тротоари от двете страни на булеварда, ще има ново осветление, ще има велоалея."

"Кога може да очакваме това да се случи?"

"Надявам се до края на годината всичко да е наред."

Жителите на "Овча купел" се надяват, че след обновяването на булеварда шофьорите ще спрат да паркират автомобилите си на тротоарите.

Георги Момчилов - жител на "Овча купел": "Трябва да се спазват правилниците от всички."

На 7 юни започва ремонт на булевард "Владимир Вазов" и част от "Ботевградско шосе". А в началото на юли затворена за ремонт ще бъде улица "Богатица" в квартал "Лозенец". В същия ден започва работа и по разширението на "Черни връх".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на Любов и смърт в Мулен Руж
Премиера на "Любов и смърт в Мулен Руж"
Въвеждат компютърно обучение в детските градини в Бургас
Въвеждат компютърно обучение в детските градини в Бургас