НОВИНИ

Грипната вълна се разраства

От утре и в София -град е обявена епидемия. Това означава, че се ограничават профилактичните прегледи, ваксините, свижданията в болници и детските и женски консултации.

bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 26.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Мерките вече действат в други 11 области и общини на страната, които са в епидемия. Към момента са затворени над 450 училища.

В София учениците ще са в грипна ваканция от понеделник до края на седмицата. Извънредната им почивка съвпада с началото на междусрочната ваканция, която ще продължи до 6 февруари включително.

В грипна ваканция до понеделник са училищата в областите София и Бургас и община Габрово. До сряда са затворени и училищата в област Ямбол. В Хасково и няколко общини от областта също няма да се учи до 31 януари.

От просветното министерство обясниха за БНТ, че грипната ваканция не налага промяна в графика за учебното време. Училищата могат да оформят срочните оценки при необходимия брой текущи като досега е имало достатъчно време за това. Ако се наложи, училищата могат да преструктурират учебния материал като редуцират обема му, за да се компенсира пропуснатия материал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тренд: 4 политически формации влизат в НС при избори
"Тренд": 4 политически формации влизат в НС при избори
Повишена опасност от лавини в планините
Повишена опасност от лавини в планините