НОВИНИ

Маскирани мъже опитаха да оберат банкомат в ТУ - Варна

Дръзко нападение във Варна. Маскирани мъже нахлули в Техническия университет в града и нападнали охраната. Инцидентът се разиграл миналата нощ, за щастие - без сериозно пострадали.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
16:36, 05.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Малко след полунощ, двама мъже с маски на лицата проникнали в електротехническия факултет и нападнали двама от охранителите.

Доц. д-р инж. Росен Василев, ректор на ТУ-Варна: Хората са добре. Най-тежко е пострадал пазачът в машинно-технологичния факултет, защото се е опитал да се пребори с тях.

Целта на нападателите бил банкомат, вграден във външната фасада на сградата. След като обезвредили и завързали охранителите, те се опитали да демонтират машината. Докато я рязали с ъглошлайф, обаче, се задействала алармата. Крадците избягали, без да задигнат нищо.

Доц. д-р инж. Росен Василев, ректор на ТУ-Варна: По принцип няма никакви материални щети. Аз недоумявам за идеите, с които тези хора са влезли...

Недоумение буди и безгрижието на обирджиите, пренебрегнали предупредителните табелки, че банокматът разполага със собствена охранителна система, а територията на университета е под непрекъснато видеонаблюдение. От полицията са иззели записите още сутринта. О

хранителите са прегледани в болница и са освободени за домашно лечение. Единият от тях е с два шева на лицето, другият се е разминал със стрес..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медийната свобода в Турция под въпрос. Ще заеме ли ЕС позиция?
Медийната свобода в Турция под въпрос. Ще заеме ли ЕС позиция?
Около 3350 мигранти и бежанци днес са пристигнали на пристанище Пирея
Около 3350 мигранти и бежанци днес са пристигнали на пристанище Пирея