НОВИНИ

Масови конфискации на стоки по гръцките митници

Контрабандни цигари, бижута, наркотици, автомобили, а също и пари, са сред стоките, конфискувани от гръцките митнически власти при проверки, извършени за периода от април до юни тази година, съобщават вестниците. Това личи от данни, огласени от финансовото министерство. Обобщената статистика е в резултат на конфискациите, предприети от главна дирекция на митниците в рамките на реализацията на нейния стратегически план за борба с контрабандната търговия, пише в. "Та неа".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:20, 28.07.2016
Чете се за: 00:56 мин.
По света
масови конфискации стоки гръцките митници

Изданието уточнява, че с оглед на тази борба са били осъществени проверки по границите и във вътрешността на страната. Подчертава се, че действията са били предприети в защита на публичния интерес.

В. "Имерисия" допълва, че за три месеца властите са конфискували наркотици, злато, тютюневи изделия, продукти-менте, огромно количество пари, а също коли, алкохолни напитки и петролни продукти, както и препарати за растителна защита.

Изданията поместват на челни страници и уверенията, дадени от втория финансов министър Трифон Алексиадис, че събираемостта на приходите от данъци е добра и че няма да е нужно да бъде задействан механизмът за автоматични съкращения.

На видно място електронните издания пишат и за обявените от премиера Алексис Ципрас социални мерки, целящи да бъдат подпомогнати онези, загубили даваните им социални пенсионни надбавки ЕКАС, които бяха премахнати по искане на кредиторите.

Пред правителствения съвет за социална политика Ципрас казал, че тези мерки са наложителни, за да може Гърция да стане по-социална държава.

За жалост страната ни бе неолиберално опитно зайче на Европа и старата политическа система бе готова да приеме този експеримент за социално разграбване...Тя остави едно социално мнозинство незащитено във вихъра на икономическата криза, казал Ципрас, изтъквайки, че неговото правителство е наследило една фалирала и разграбена страна.

Социалните мерки са обекти на остри критики от страна на консервативната опозиция.

Анализатори обаче бият тревога, че осигурителните фондове рухват, тъй като никой не плаща осигуровки и поради това са се натрупали задължения, възлизащи на 25 млрд. евро и че пенсиите са в опасност, тъй като няма пари.

Твърди се, че най-големият пенсионен фонд ИКА щял да плаща пенсии през следващия месец с взети на заем средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете загина при пожар в Орландовци
Дете загина при пожар в "Орландовци"
Лозан Панов настоява за уволнението на Владимира Янева
Лозан Панов настоява за уволнението на Владимира Янева