Масови проверки на пътя в Благоевград. Пътните полицаи се включват в операция Едуард в Европейския ден без жертви на пътя. На ключови за трафика места днес бяха спирани нарушители. Анализите на пътната полиция сочат, че масово катастрофите стават заради лошата дисциплина на пътя. Кои са най-честите нарушения на пътя провери екипът ни в Благоевград, който днес днес проследи проверката на патрулите.

Благоевград

Само за няколко минути по един от най-натоварените булеварди в Благеовград бяха спрени двама нарушители на пътя – шофьори без предпазни колани.

Методи Методиев
"Аз карам камион, международен шофьор съм."

"Как можахте да си позволите без колан тогава?"

Методи Методиев
"Какво да ви кажа, нямам коментар."

"Рискувате собствения си живот и този на останалите участници в движението. Коланът е измислен за това и има ефект от него."

Янко Малаков
"Набързо се качих и сега ще слезнех тука и просто не съм го сложил, не че има някаква причина реална. По принцип това ми се случва много редко и това е единия от случаите, в които ми се случи, така че колан постоянно ползвам, но винаги има първи път, за който си плащаш."

50 лева струва безразсъдното отношение към правилата за движение на тези шофьори, но при други обстоятелства можеше да коства човешки живот сочи статистиката.