НОВИНИ

Масови проверки в зимните курорти

Масови проверки започнаха данъчните от началото на годината в зимните курорти. Само в района на Пампорово, Чепеларе и Смолян до сега са извършени над 220 проверки, констатирани са нарушения в 21 обекта, 4 от тях са запечатани. Засиленият данъчен контрол ще продължи до края на сезона.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
08:33, 21.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ски плац Студенец е едно от най-оживените места в Пампорово през зимата. Тук се пресичат няколко писти, наоколо има хотели, ресторанти, ски гардероби. Екипите проверяващи избират две заведения за хранене. Проверката започва със сверяване на цените, книгите за дневните отчети и касовата наличност.

Елена Манолова - Експерт "Комуникации" в ТД на НАП Пловдив: Най-често срещаните нарушения това са разлика в касовата наличност, тя се изразява в отчетения оборот на фискално устройство и засечената касова наличност в касата.

И в двата ресторанта данъчните не откриват нарушения. В рамките на кампанията обаче се използва и открито наблюдение. В продължение на дни или седмици в даден обект присъства явно проверяващ екип, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, Приходната агенция може да започне ревизия.

Елена Манолова: Наблягаме и на явното присъствие на колегите, имаме патрулиращи екипи, те са с униформи, следят за най-често срещаните нарушения.

Така неиздаването на касови бележки веднага може да бъде засечено. Заради такова нарушение е запечатан и обект, предлагащ ски екипировка. Други 21 търговски обекта са глобени за различни нарушения. За сега драстично престъпване на данъчните закони не е констатирано. Но сезонът е още в началото, а проверките ще продължат до края му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Днес е Бабинден
​Днес е Бабинден
Унгарски автобус с деца катастрофира, има жертви
Унгарски автобус с деца катастрофира, има жертви