НОВИНИ

Масови ремонти на булеварди и улици предизвикват задръствания във Варна

Масови ремонти на основни булеварди и централни улици във Варна предизвикват сериозни задръствания. Най-затруднено е движението в района на автогарата в града, откъдето минава трасето на новостроящия се булевард “Васил Левски”. Там в пиковите часове се образуват километрични колони от автомобили. Много от ремонтите са свързани с изпълнението на инфраструктурни проекти, някои от които ще продължат до средата на август.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
16:00, 23.02.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

През последните седмици във Варна често се налагат промени в организацията на движението заради строителството на новия булевард “Васил Левски”. Ремонти на още няколко централни улици допълнително усложняват обстановката в града. Варненци приемат неудобствата, тъй като уличната мрежа ще се подобри, но смятат, че задръстванията можеха да бъдат избегнати при по-добра организация.

“Трябваше поетапно да се правят нещата, да се завърши едната отсечка и да се пусне, след това другата.”

“Само едно нещо мога да кажа: спаха 15 години и изведнъж решиха да ремонтират целия град, което е невъзможно, а те изведнъж и “Приморски” е разкопан ,и булевардите са много зле. Ние имаме три булеварда и трите са в ремонт.”

Най-големи задръствания стават в района на автогарата. В пиковите часове два километра се изминават за малко повече от час.

“То няма алтернативен маршрут, където да ги пренасочиш, то навсякъде е задръстено. Имаме един околовръстен път, който е с две ленти и няма как да стане, просто е неизбежно, просто се бутате в задръстването и чакате.”

“Задръстване се получава и там където няма ремонт, защото шофьорите заобикалят ремонтите, а пък правят задръствания и там, където няма ремонт.”

Мнозина са на мнение, че трафикът може да се облекчи, ако по време на ремонтите повече варненци оставят колите пред домовете си и ползват градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Радев и Вучич са обсъдили проблемите в регионите с българско малцинство​
​Радев и Вучич са обсъдили проблемите в регионите с българско малцинство​
 Пожар избухна след обяд в благоевградския квартал „Запад”
Пожар избухна след обяд в благоевградския квартал „Запад”