НОВИНИ

Масово бягство от затвор в Индонезия

Масово бягство от затвор в Индонезия, съобщава АФП. Полицията започна операция по издирването на 100 затворници, избягали от място за задържане на остров Суматра рано в събота сутрин.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:56, 11.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
масово бягство затвор индонезия

Задържаните успели да избягат от затвора в областта Сиак, в който имало общо 650 задържани, след бунт и последвал мащабен пожар. Кадри, разпространени от местни медии, показаха огромните пламъци, погълнали сградата.

Към момента органите на реда са издирили и заловили 115 затворници, но още 100 са на свобода. На помощ на местните власти е изпратена армията, която се е включила в операцията по издирването.

Според информация на близки на част от затворниците, бунтът избухнал, след като надзирателите пребили жестоко няколко от задържаните, които били уличени в употребата на амфетамини.

Трима затворници са получили рани от нож, а полицай е бил прострелян по време на размириците, посочват местни медицински източници.

Бягствата от затвора са нещо обичайно в Индонезия, където затворниците са държани при лоши санитарни условия в често претъпкани места за задържане.

През 2013 г. имаше особено много бягства от затвора – включително случай, при който избягаха 150 задържани, някои осъдени за тероризъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нежелани реклами раздуват телефонните сметки
Нежелани реклами раздуват телефонните сметки
Благоевград става територия за млад театър
Благоевград става територия за "млад театър"