НОВИНИ

Масово крадат агнета преди Великден

Овчари от села край Благоевград се оплакват от дръзки кражби на агнета. Посегателствата зачестяват особено около Великден и Гергьовден. Има стопани, които заради кражби остават с по 10-15 животни по-малко точно около празниците, когато пазарът за агнета е най-раздвижен.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
10:33, 31.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В едно от пасищата на махала Вагалинска в село Логодаж намираме Елена. Дори и да изпусне стадото от очи, тя не се притеснява, че то ще намалее, защото през деня животни не се крадат. Нощем обаче ситуацията се променя.

„Преди две години ми откраднаха една коза, от кошарата, сутринта станахме и я нямаше. Миналата година едно по-голямо агне от кошарата ни го вземаха“, каза Елена.

На много нагла кражба на агне става свидетел Спас от Долно Лешко. Мъжът довършвал тежкия си земеделски работен ден, когато около полунощ край стопанството му дошли трима мъже с каруца. Поискали да купят агне. Среднощното предложение за сделка Спас отказал, защото всичките му животни били договорени. Мъжете обаче били категорични – на висок тон обявили, че без агне няма да си тръгнат.

След като тримата мъже си тръгнали, Спас повикал полицията. Органите на реда дошли бързо и подгонили крадците. Открили ги катастрофирали с каруцата си в съседното село.

И до днес върви дело срещу крадците. Овчарят Спас обаче вече почти е решил да се откаже от съдебната битка срещу крадците, защото краят на драмата из съдилищата не се вижда.

Пред крадците овчарите се чувстват безпомощни. Заради кражбите те задължително хранят по няколко кучета. С камъни или с отрови обаче и с тях крадците знаят да се справят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общо 16 души са задържани при операцията, свързана с ДАИ
Общо 16 души са задържани при операцията, свързана с ДАИ
Демонстрации в Атина и Пирея срещу пенсионните и данъчни реформи
Демонстрации в Атина и Пирея срещу пенсионните и данъчни реформи