НОВИНИ

Масовo търсене на български знамена за 3-ти март

Родолюбиви граждани и патриотични организации масово поръчват български знамена за честването на националния ни празник. Увеличават се и общините, които купуват трибагреници, за да ги раздадат на децата за 3 март. Тази година има завишен интерес и към историческите знамена от българските въстания.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
17:40, 02.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Атанаска Велчева от Първомай изработва националния ни флаг точно според изискванията на Закона за държавния печат и знаме. Само за последния месец в предприятието ѝ се изпълняват стотици поръчки от страната и чужбина.

"Тази година интересът е по-голям отколкото миналата година. Миналата година ушихме около 15 хиляди български знамена, а тази година ушихме 20 хиляди", разказа тя.

Родолюбив дух е завладял народа, казват работещите в предприятието. Тази година за 3-ти март над 200 са поръчките на знамето с думите „Свобода или смърт“.

Сред най-патриотично настроените има хора от Каварна, Караджово и Русе. Община Враца е поръчала 2500 знаменца, които ще бъдат раздадени на децата. На входовете за Пловдив също са издигнати нови знамена.

"Искам да призова българите да си купуват знамена, произведени в България, поради простата причина, че трябва да подкрепим българското производство", заяви Атанаска Велчева.

За 20-те години, в които шие българските знамена, Атанаска Велчева се е убедила, че патриотизмът на българина се възпитава от най-ранна възраст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър обсъди с ДПС идеята за връщане на казармата
Военният министър обсъди с ДПС идеята за връщане на казармата
Задържаха данъчна служителка от НАП с подкуп от 1000 евро
Задържаха данъчна служителка от НАП с подкуп от 1000 евро