НОВИНИ

Матео Салвини и Виктор Орбан в преговори за миграцията

„"Повратен момент за справянето с мигрантския проблем на Европа“: така италианският вътрешен министър Матео Салвини определи срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан, която се очаква да започне този час в Милано. Заради мигрантската криза в Италия днес е и чешкият премиер Андрей Бабиш.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
17:48, 28.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Лятната политическа ваканция още не е свършила, но „учителят и ученикът по европопулизъм“ вече се захващат за работа, написа водещо либерално европейско издание за срещата в Милано на двамата най-отявлени антиимигрантски лидери в Евросъюза.

Матео Салвини, министър на вътрешните работи на Италия: С Орбан споделяме волята да сведем до нула нелегалната имиграция.

Салвини, който е начело на крайнодясната формация „Лигата“, сподели възхищението си от унгарския премиер, който освен, че е сложил под контрол имиграцията, е свалил безработицата в Унгария под 5%. Не така мисли лидерът на "5 звезди" - втората партия в италианското правителство. Вицепремиерът Луиджи ди Майо разкритикува публично Орбан, че е против преразпределение на мигранти от Италия.

;

Но такава е позицията и на Чехия:

Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: Изгубихме 4 години в абсурдни спорове за квоти - че трябва да се погрижим за всеки незаконно пристигнал.

Андрей Бабиш обсъжда в Рим с италианския премиер Джузепе Конте обща позиция за промяна на европейските правила за миграцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ стартира обществени поръчки за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле
АПИ стартира обществени поръчки за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле
От Мегаинвест Холд отрекоха участие в ремонта на отсечката край Своге
От "Мегаинвест Холд" отрекоха участие в ремонта на отсечката край Своге