Трус от 5,3 по Рихтер удари гръцката столица Атина. Има леко ранени. Нанесени са материални щети. Прекъснати бяха електрозахранването и телефонните линии в някои части на града. Хората панически напуснаха сгради на фона на продължаващи вторични трусове. Епицентърът е на 22 километра северозападно от Атина, на дълбочина 12 километра.

Има вторични трусове, които засега са по-слаби от силата на първото земетресение от 5,3 по Рихтер. Сеизмолозите все още не поемат ангажимент, че силното земетресение е основно. Пред медиите специалистите казаха: "Бъдете готови за серия вторични трусове". Гражданска защита препоръчва хората да са особено внимателни в следващото денонощие.

Жителите на Атина все още са под влияние на стреса от случилото се:

Доста силно. Всичко вътре изпопада. За щастие, не беше много дълго. Около 10-15 секунди, но си беше доста страшно преживяване.
Беше много страшно. Аз имам страх от земетресения. Не знаех как да реагирам в онзи момент. Изчакахме люлеенето да спре и излязохме навън.
Продължават вторичните трусове след земетресението в Атина (ГАЛЕРИЯ)

Продължават вторичните трусове след земетресението в Атина (ГАЛЕРИЯ)

Земен трус от над 5 по Рихтер разлюля днес гръцката столица Атина. Съобщава се за двама леко пострадали от паднали отломки. Прекъснати бяха електрозах...

След като останаха с часове на открито и далеч от сгради, хората потеглиха на безопасно място към брега на морето. Това доведе до хаос и задръствания на изходните пътища.

Всички сили на Гражданска защита са на крак. Пожарникари и техника има навсякъде в района, засегнат от земетресението. Министерството на отбраната изрази готовност за помощ, ако се наложи. В извънредно дежурство са няколко болници. Хеликоптери следят по въздух последствията от вторичните трусове.

От правителството съобщиха за ограничени материални щети без жертви.