НОВИНИ

Матю продължава да взима жертви

Ураганът Матю беше понижен в буря от втора категория. Средната скорост на ветровете вече е 177 километра в час. Агенция Ройтерс съобщава, че в Хаити жертвите на стихията са над 840. Информацията не е официално потвърдена. Американският президент призова живеещите по пътя на стихията да спазват стриктно указанията на спешните служби.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:58, 08.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Така изглежда Хаити след урагана Матю. Стихията откъсна от света много селища там. Отне живота на стотици и остави десетки хиляди души без дом. Много от жертвите били затиснати от паднали дървета. Образували са се и много свлачища. Съединените щати изпратиха десантен кораб, който да помогне за справяне с последствията от стихията.

;

Матю взе 4 жертви и във Флорида. „Смъртоносно чудовище" - така губернаторът на щата определи урагана. Стихията връхлетя Флорида с проливни дъждове и ветрове със скорост около 200 километра в час. Хиляди домакинства останаха без електричество.

Стихията предизвика транспортен хаос. През последните дни в Съединените щати са били отменени над 4 500 полета.

;

Матю вече достигна Джорджия и се насочва към Северна и Южна Каролина. Независимо, че силата на стихията вече е по-малка, в най-застрашените райони е обявена евакуация.

Предстои щетите от Матю да се изчислят. Очаква се, обаче, те да са огромни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди на протест срещу образователната реформа в Италия
Хиляди на протест срещу образователната реформа в Италия
САЩ обвиниха Русия в кибератаки
САЩ обвиниха Русия в кибератаки