Мая Манолова влезе в надпреварата за кметския пост в София и подаде оставка като омбудсман. Кандидатурата й ще бъде издигната от Инициативен комитет.

Какви са мотивите на Манолова да напусне поста на обществен защитник и да се кандидатира за кмет - вижте в прякото включване на Милена Кирова.

Част от мотивите на Мая Манолова да се оттегли от поста на омбудсман: законодателната власт я неглижирала и умишлено забавяла или спирала внесени от омбудсмана предложения. И още: Столичният общински съвет загърбвал проблемите на столичани. Обещаните реформи в ключови сектори така и не се състояли.

След като подаде оставка Мая Манолова направи равносметка за своите 4 години работа като обществен защитник: институциите първо ѝ се присмивали, после помагали, а накрая пречели.

Мая Манолова определи работата си на омбудсман като пощенска кутия за мъката и несправедливостта на хората. Успехът на едни каузи не може да компенсира неуспеха на други, затова влиза в кметската битка.

Мая Манолова, омбудсман в оставка: Ще бъда граждански кандидат. Ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и от техните убеждения. Не съм делила гражданите на леви и десни. София не е лява или дясна. София е на столичани. Ще приема подкрепата на всеки един гражданин на София.

Мая Манолова е категорична, че не иска да се прави на герой, смята, че заедно с гражданите трябва да отвоюва София обратно.

Мая Манолова, омбудсман в оставка: Защото всички погледи са насочени към София. Това задължава мен и гражданите на София да стоим с изправени глави, защото промените винаги са тръгвали от тук и пак ще тръгнат промените от тук. Бъдете сигурни. Със страх не се управлява, с лъжа също.

Утре Мая Манолова ще обяви кой ще влезе в инициативния й комитет за изборите.

БСП ще реши другата седмица дали да подкрепи Манолова. На 11 септември решението си ще вземе софийската организация, а на 15 - Националният съвет на БСП. Това стана ясно от днешния пленум на БСП.

БСП решава на 11 септември дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП решава на 11 септември дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

На 11 септември градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата или да издигне свой представи...

Националният съвет на БСП утвърди 161 кандидати за кметове на предстоящия местен вот. За кметския стол в Бургас и Русе ще се борят досегашните депутати Николай Тишев и Пенчо Милков. В Стара Загора левицата издигат ново име - това на проф. Иван Върляков.