В Народното събрание има добра воля промените в Закона за частните съдебни изпълнители най-накрая да бъдат направени. Това заяви в "Още от деня" националният омбудсман Мая Манолова по повод гласуваните на първо четене внесените от нея предложения.

Няма да е лесно тези предложения да минат, но пък това ще е изключително добър атестат за този парламент, допълни още Манолова. Тя допълни, че е много силно лобито на частните съдебни изпълнители, става въпрос огромни икономически ресурси.

Мая Манолова, национален омбудсман: Този парламент ще остане в историята, че е освободил гражданите от игото на свръхправомощията на частните съдебни изпълнители.

Манолова заяви още, че има ангажимент от управляващите мнозинството, което чертае дневния ред да извърши тези промени до края на месец септември.

Според Манолова има кръг от хора, който е събран да се занимава с дискредитацията ѝ, включително и с предложенията, които е внесла.Гласуваха на първо четене по-голям контрол върху частните съдебни изпълнители

Гласуваха на първо четене по-голям контрол върху частните съдебни изпълнители

С единодушие народните представители приеха на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс. Те предвиждат по-голяма защита на длъжниците в...