НОВИНИ

Мая Манолова: Енергийното министерство да защити абонатите на столичното парно

Омбудсманът Мая Манолова поиска от енергийното министерство да защити абонатите на дружеството, както и да се промени отчитането и фактурирането на сметките за парно. Междувременно авариите и липсата на информация за тях създадоха и куриоз. Докато живеещите в "Младост" 4 чакаха "Топлофикация" да им пусне парното, дружеството обяви, че трябва да почакат още 48 часа. Ето как реагира пред репортера ни Диана Тодорова една майка.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:34, 08.02.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Албена Ал Тауил: А, ще го спират! Е, те не са го пускали! Изобщо не е пускано при нас парното... Още два дни... ужас.

Четвърти ден електрическата кана и най-вече - приятелите с бойлер, помагат на Албена да се грижи за няма и двегодишната Никол и баткото Крис.

Крис: Ще го направим горе-долу като мивка, ама на тънка струя.

Албена Ал Тауил: Ние, за да успеем 4 човека да се изкъпем, толкова кани с вода трябва да загреем! И да затоплим първо банята, после стаята и всъщност печката работи денонощно. Имаме една печка, носим я от стая в стая.

Заради хилядите софиянци, които са в този режим от няколко дни, омбудсманът Мая Манолова поиска енергийния министър да потърси отговорност от виновните за спирането на топлото. А гражданите призова да подават жалби срещу "Топлофикация" с искане дружеството да направи проверка на топломерите в абонатната станция.

Мая Манолова, омбудсман на Република България: Там топломерите имат дигитална памет и топлоподаването в температури и по часове е записано с точност. Това е единственото доказателство, че повече от 48 часа или колкото време, са били без услугите на "Топлофикация".

Албена Ал Тауил: Честно казано не ми се занимава, защото доста време ще отнеме и бюрокрация, убедена съм, за... не знам.

Друго е решил Валентин Петков, който искаше лично да види как работят екипите на "Топлофикация". Казва, че заради аварията работата му е под въпрос.

Валентин Петков: Вкъщи можете да включите печка, ние в оранжерията няма какво да направим при тези огромни площи. Общо взето тръгваме към фалити. Ще ги съдим, какво да правим! Това е за хиляди хиляди левове продукция, която трябва да изхвърлим.

Омбудсманът поиска и ревизия на изпълнението на инвестиционната програма на "Топлофикация". Манолова посочва, че през изминалата година е обновен малко над километър от общо 1000 км тръбопроводи, а с това темпо за ремонт на съоръженията ще са нужни 1000 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшив сигнал за бомба в Пловдивския университет Паисий Хилендарски
Фалшив сигнал за бомба в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"
Четири дни без парно
Четири дни без парно