"Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, но през последната година нашите усилия бяха буквално блокирани от властта". Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ценя подкрепата и на БСП, и на ДБГ, на "Движение 21", на "Път на гражданите", на АБВ, на всички неправителствени организации, на всеки гражданин - партиен или непартиен, защото това означава проявена смелост да застанеш срещу модела. Това са смели хора, които имат собствено мнение и искат промяна на управлението в София.

Генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София и който беше мултиплициран в страната, категорична е Манолова.

Публичните пари се харчат неефективно и се плаща на едни и същи хора, допълни тя и даде пример с последната обществена поръчка за сметопочистващите фирми в София, в която, по думите й, има по един кандидат.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Столицата е мръсна, непочистена, контейнерите за боклук преливат. Това са ангажименти на сметопочистващите фирми.

Моделът е, когато няма детски градини. Хиляди деца пораснаха в списъците за чакащи, допълни Манолова.

Сега плащаме всяка година 36 млн. лв за обработката на боклук, а от следващата година ще се плащат още 15 млн. лв отгоре. Това са парите на столичани, заяви Манолова.

Мая Манолова иска референдум за боклука на София

Мая Манолова иска референдум за боклука на София

Референдум за преработването на боклука на София поиска Мая Манолова. Тя посети депото за отпадъци в Долни Богров, където по думите ѝ се заравяло висо...

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна и тези, които защитават статуквото.

Няма да позволя нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк, категорична е Мая Манолова.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Не гледам на тези избори като война, като на битка. Аз гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина на управление в столицата на светло и самите граждани да се включат в управлението на града.
Деница Златева, БСП: Мая Манолова е печелившата кандидатура за София

Деница Златева, БСП: Мая Манолова е печелившата кандидатура за София

Очакванията ни са, че Националният съвет ще подкрепи Мая Манолова за столичен кмет. Смятаме, че тя е печелившата кандидатура за София. Това заяви в еф...

Дружество "Топлофикация" - София се управлява крайно неефективно и се източва. В същото време, печелившата продажба на скъп ток от "Топлофикация", се извършва от частен субект, допълни още Манолова по въпроса за дружеството.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Хората се дават на съд, дружеството е загубило най-ценното - доверието на клиентите, така че връщането на доверието с пълна ревизия ще бъде една от първите ми задачи. Аз съм поела ангажимент и към гражданите и ще го направя.

И още - какви са останалите приоритети в концепцията на Мая Манолова за управлението на София и промените за столичани, вижте целия разговор във видеото!

Весела Лечева: Надявам се, че конференцията ще подкрепи Мая Манолова

Весела Лечева: Надявам се, че конференцията ще подкрепи Мая Манолова

Весела Лечева, член на изпълнителното бюро на БСП, заяви в студиото на "Още от деня", че според нея Мая Манолова е кандидатурата, която може да бъде п...