НОВИНИ

Мая Манолова настоя за незабавно затваряне на интернатите в страната

Омбудсманът Мая Манолова настоя за незабавно затваряне на социално-педагогическите интернати в страната. В Сливен тя се срещна с представители на различни институции, с които търсеха как да се разреши закриването на интернатите.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
14:49, 23.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От образователното министерство заявиха, че вече има разработена стратегия, но тя би могла да стартира през следващата година. Интернатът в Драгоданово ще бъде първият закрит по пилотна програма възможно най-рано, заяви заместник-министърът на образованието Деница Сачева като децата временно ще бъдат пренасочени към други социални заведения. Повод за срещата в Сливен беше инцидент с убит мъж в село Драгоданово.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: И продължаваме с останалите интернати. Като под затваряне на интерната и извеждане на децата не разбирам механичното им пренасочване към останалите интернати. За част от децата твърдя, че е възможно да бъдат върнати в семейната им среда. Други са готови да бъдат настанени в приемни семейства, или в центрове за лица лишени от родителска грижа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържан мъж във връзка с атентата в Манчестър
Има задържан мъж във връзка с атентата в Манчестър
Засилени мерки за сигурност по случай 24 май, обеща столичният кмет
Засилени мерки за сигурност по случай 24 май, обеща столичният кмет