НОВИНИ

Мая Манолова: Нека всеки работещ да помогне на пенсионерите в нужда

"Великден за всеки" - това е името на националната кампания под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Инициативата е насочена в подкрепа на най-нуждаещата се част от българското общество - пенсионерите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:59, 03.04.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Мая Манолова, омбудсман на Р България:
"Идеята за кампанията се роди по време на моите обиколки в страната. Имах открита временна приемна в Плевен. Една възрастна жена се свърза с мен и ме помоли да отида у тях, тъй като тя е на инвалидна количка и няма как да дойде при мен. Аз се отзовах и жената ми се оплака, тъй като получава 301.78 лв, няма да получи така чаканите 40 лв великденски надбавки, които дава правителството. Историята се повтори в много други изнесени приемни в станата, както и тук в София. Наистина бедстват нашите родители и така се роди кампанията, че всеки работещ човек с широко сърце може да отдели от своите средства за да подкрепи възрастен човек в беда.
Правителството ще подкрепи 1млн и 100 хиляди пенсионери, които получават до 300 лв пенсия, за което ще даде 50 млн лв. Всяко правителство поставя някаква граница, защото няма как да даде на всички. Моята идея е ние да надградим тази формална граница с нашето неформално отношение, нашата неформална съпричастност така че да не чакаме само на държавата. Нека всеки от нас даде своя принос, за да може нашите майки и бащи да посрещнат с усмивка християнския празник Великден".

Мая Манолова допълни, че за целите на кампанията е открита банкова сметка като всеки дарител ще посочва общината, за която дарява. Така парите ще бъдат насочени за общините, за които са дарени.

Вижте какво още каза Мая Манолова в новините "По света и у нас" в 12 часа


Банкова сметка

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се опазват паметниците на културата в най-стария жив град Пловдив
Как се опазват паметниците на културата в най-стария жив град Пловдив
Спряха обекта за добив на материали в Жребичко
Спряха обекта за добив на материали в Жребичко