НОВИНИ

Мая Манолова: Приемането на Закона за личната помощ е изключителна победа

Беше изключително трудно да убедим депутатите, институциите, за това колко е важен Законът за личната помощ за хората с най-тежки увреждания. След 7 месеца палатков лагер, блокади, оставки, обиди, успяхме да ги убедим. Вчера той беше приет единодушно. Това изглеждаше немислимо през юни, коментира в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая Манолова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 07.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По думите ѝ с тази спечелена битка е показано как може да започне реформата.

Мая Манолова: Лично за мен това също е изключително важна кауза, тъй като аз застанах зад тези жени и казах, че няма да мръдна от там, докато каузата не бъде наистина реализирана. Но от друга страна сега е моментът да кажа добри думи за всички, които помогнаха това да се случи. Голям успех - пълна подкрепа.

Тя открои съдействието на правителството, премиера, председателя на социалната комисия, вносителите от БСП и Воля, депутатите, медиите.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения. Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане, коментира тя.

;

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

По повод предложенията Манолова да бъде кандидат на левицата за кмет на София, тя коментира, че си харесва сегашната работа.

Мая Манолова: Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога за нещо да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във форма за празниците!
Във форма за празниците!
Сградата на CNN в Ню Йорк беше евакуирана заради сигнал за бомба
Сградата на CNN в Ню Йорк беше евакуирана заради сигнал за бомба