НОВИНИ

Мая Манолова присъства на протест срещу презастрояването в Пловдив

Жители на пловдивския район Тракия излязоха на протест срещу презастрояването в квартала. Недоволството е предизвикано от строителна фирма, която изгражда голям комплекс. На протеста днес пристигна и омбудсманът Мая Манолова, за да се запознае с жалбите на гражданите.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:51, 03.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
мая манолова присъства протест презастрояването пловдив

Бетонни развалини, 30-метрови кранове и ново високо строителство принудиха хората да излязат днес на протест. Те са притеснени, че децата нямат места за игра, зелените площи са унищожени, а паркирането е невъзможна мисия още преди да са пристигнали всички новодомци.

Елизабет Димитрева
Стават такива задръствания, че човек не може да тръгне за работа. Нито да влезе нито да излезе. Представете си всичко това като се насели какво ще стане.

Хората твърдят, че са открили множество нарушения съпътстващи издаването на строителната документация и настояват за щателна проверка от ДНСК и прокуратурата. От Общината са убедени, че строителната процедура е спазена.

Димитър Кацарски - зам.кмет
На това място беше предвидено една пететажна и три триетажни сгради, които бяха на намалени отстояния от къщите. Във момента същите като квадратура сгради са построени на това място.

Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент за пълна проверка на случая.

Мая Манолова - национален омбудсман
Защото да гледаш как върви презастрояването и се унищожават последните останки от зелени площи , това наистина е просто безобразие.

Община Пловдив ще предостави цялата строителна документация за комплекса. А пред жилищните сгради ще бъде оформена зелена площ, каквото е искането на протестиращите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талат Джафери се срещна с представители на ЕС за Македония
Талат Джафери се срещна с представители на ЕС за Македония
Русенски ученици изобретиха устройство за безопасно пресичане
Русенски ученици изобретиха устройство за безопасно пресичане