Националният омбудсман Мая Манолова пътува днес с автобус от София за Стара Загора. Решението ѝ да слезе от автомобила и да ползва обществен транспорт е заради предлаганата законова поправка в бюджета - да не ползва кола на НСО. В Стара Загора Манолова присъства на церемония по обявяване на първият млад омбудсман.

Стара Загора

Мая Манолова сподели, че пътуването ѝ до Стара Загора е преминало бързо и комфортно. Времето преминало в разговори с хората.

- Г-жо Манолова, много Ви моля, обединете двете общини - Братя Даскалови и Старозагорската, да ни пуснат автобусче. 5-години вече нямаме.

Мая Манолова - национален омбудсман: Хората ми поставиха някой проблеми, например единият е свързан с нискотарифните пътувания със самолети и изобщо проблемите в обществения транспорт, с БДЖ.

- С колан даже беше за информация. Много стриктен пътник, трябва да ви кажа.

Според омбудсманът подобен модел трябва да се възприеме и от другите институции, за да бъдат по-близо до хората.

Мая Манолова - национален омбудсман: "Ако този опит се окаже успешен, следващата стъпка е да призова всички властимащи, всички хора на високи позиции да оставят служебните автомобили и да тръгнат с обществения транспорт. Ако омбудсманът, който е непрекъснато на терен, може да се справи, би следвало всички да могат да се справят.

Утре Мая Манолова открива мобилна приемна за граждани във влака София - Варна. Тя ще отпътува в 6:55 часа от Централна гара.

Омбудсманът Мая Манолова смени колата на НСО с автобус

Омбудсманът Мая Манолова смени колата на НСО с автобус

Националният омбудсман Мая Манолова изпълни заканата си и отпътува с автобус за Стара Загора, където ще представи първите младежки обществени защитниц...