НОВИНИ

Половин тон храна събра благотворителна инициатива на Мая Манолова за Великден

Освен пари вече се събират и хранителни продукти. Те ще бъдат дарени на възрастни хора, които няма да получат великденски добавки към пенсиите си. Шест препълнени колички с хранителни продукти за по-малко от два часа събра инициативата „Купи и сподели” в един от столичните магазини. Тя се провежда под егидата на омбудсмана Мая Манолова и е част от голямата кампания на националния обществен защитник “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”, която за трета поредна година набира средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавки върху пенсиите си за големия християнски празник.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
16:52, 24.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Дарения се събират в 44 магазина в 13 града. Доброволци от различни организации приканват хората, които пазаруват за себе си, да купят хранителни продукти и за пенсионерите. Събират се брашно, варива, месни консерви, шоколадови изделия и пакетирани сладки.

Момчил Старидолски - доброволец: Проявяват голям интерес към нашата кампания - даряват с удоволствие. Най-често даряват олио, ориз и всякакви трайно издържащи продукти.
Хакан - дарител: Просто реших, че е добра кампания и реших да помогна.

Надежда Захариева е сред възрастните, които не са получили великденска добавка миналата година. Пенсията и е около 300 лева.

Надежда Захариева - пенсионер: Имам близки, но не разчитам на тях. Аз мога сама да си помагам. Човек, като е здрав, има всичко, разберете. Има много по-бедни хора от мен, които са с много по-ниски от мен пенсии. Нека на тях да се даде.

Омбудсманът съобщи, че производители на храни са заявили желание да участват в кампанията:

Мая Манолова - национален омбудсман: 25 за заявили своето желание. Там ще има мляко, месо, колбаси.

В рамките на кампанията за набиране на средства са събрани над 220 000 лева.

Мая Манолова - национален омбудсман: Моля дарявайте! Има още 2 седмици време, в което да покажем, че сме добри, съпричастни, че ни пука как живеят нашите съседи.

Храни ще се събират утре и в дните от петък до неделя следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пърженото месо вдига кръвното
Пърженото месо вдига кръвното
Седем часа продължи обискът в лондонския офис на Кеймбридж Аналитика
Седем часа продължи обискът в лондонския офис на "Кеймбридж Аналитика"