НОВИНИ

Мая Манолова ще сезира КС за Изборния кодекс

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще сезира Конституционния съд веднага след като промените в Изборния кодекс бъдат обнародвани в Държавен вестник. Тя посочи, че всяка следваща поправка на кодекса намалява правата на българските граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 15.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Мая Манолова, омбудсман на Република България: Грубо посегателство върху правата на българските граждани и то върху вече дадени права. Отнемат правото на българите да гласуват за личности. Преференцията вече става абсолютно безсмислена. Това е все едно имаш право да си купиш хляб и той да струва 130 000 лв. Лишават се отново, за пореден път десетки стотици хиляди като електронното гласуване се отлага за неопределено време. Нарушават се основни конституционни принципи.
;

Според приетите от парламента промени в Изборния кодекс, се вдига прагът на преференциалния вот, ще гласуваме само машинно след местните избори наесен, номер пред партиите в бюлетината ще има, но той ще се различава от тези на преференциите, а Централната избирателна комисия няма да бъде с нов състав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският премиер свиква предсрочни парламетанрни избори
Испанският премиер свиква предсрочни парламетанрни избори
Създават обществен съвет за проблемите с ТОЛ системата
Създават обществен съвет за проблемите с ТОЛ системата