НОВИНИ

Майк Пенс прие номинацията за вицепрезидент на републиканците

Доналд Тръмп ще закрие конгреса на републиканците с реч, с която ще приеме номинацията на партията за вота. Губернаторът на щата Индиана, Майк Пенс, който магнатът избра за свой вицепрезидент, вече прие номинацията.

майк пенс прие номинацията вицепрезидент републиканците
bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 21.07.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Влиятелният сенатор републиканец от Флорида Марко Рубио, който бе сред основните съперници на Тръмп в предизборната надпревара, за първи път изрази подкрепата си за него. Тед Круз, друг републиканец, който беше конкурент на Тръмп, пък бе освиркан от делегатите, след като приключи речта си, без да подкрепи скандалния политик. Той само честити на магната, че си е осигурил номинацията на партията за президентските избори.

Круз не е единственият недоволен от номинацията на Републиканската партия. Миниатюрна стена обкръжи за кратко звездата на Доналд Тръмп на холивудската Алея на славата в рамките на символичен протест. 15-сантиметровата сива пластмасова структура беше увенчана с бодлива тел и облепена с табели "не преминавай". Тя е дело на уличен артист, известен като "Пластмасовия Исус", чиито родители са от мексикански произход.

17 участници в протестна акция близо до сградата, в която се провежда конгреса на републиканците бяха задържани за опит да изгорят американското знаме. Двама полицейски служители са били атакувани и са леко ранени. Участниците в акцията протестираха срещу расизма срещу етническите и расови малцинства в Съединените щати, както и срещу предложението за изграждане на стена по границата с Мексико.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на петрола се повишиха в Азия
Цените на петрола се повишиха в Азия
Цвета Караянчева: Целта на ДСБ е да си направят пиар на гърба на ГЕРБ
Цвета Караянчева: Целта на ДСБ е да си направят пиар на гърба на ГЕРБ