Ние се разграничихме от тези майки сега, този протест твърди, че представлява само конфедерацията на Вера Иванова, което не е вярно, защото когато започнахме протестите преди три години, те представляваха майките. Това каза майката на дете с увреждания Ина Маринова.

Майките не са организация, не са политическа партия или ООД, за да имаме един шеф или представител, добави тя. Протестът не трябва да има директор, трябват каузи, коментира още тя.

Според Маринова вече няма кауза:

Ина Маринова - майка на дете с увреждания: Защото нямаме право да се изразим, особено в страницата във Фейсбук на протеста, аз се опитах да напиша коментар, но беше изтрит. Ние се разделихме в края на лятото. Имахме проблем и със социалния министър и ние го върнахме на поста му, понеже този министър искаше да работим, ние комуникирахме добре, имаше проблеми, но това е нормално и се решава постепенно.

Още тогава казах да спрем акциите на улицата, коментира Маринова:

Ина Маринова - майка на дете с увреждания: Това управление трябва да има време да напише, да обсъди, да погледне многото гледни точки, ангажирани с тези хора и тогава да решим - да влезе, или не. Не се разграничавам от оставката на Валери Симеонов, това е морален акт. Нашата кауза обаче е за всички хора с увреждания.

Протестираме за всички хора с увреждания, не само за нашите деца. Подобрението ще се усети чак 2025 г., но все пак се работи. Реформата върви и искаме да върви, а не да я натискаме на улицата, каза още тя.

Според Маринова Вера Иванова от "Системата ни убива" се е заиграла и затова са се оттеглили част от майките от протеста.

Майките на деца с увре​ждания: Оставката на Симеонов е малка спечелена битка

Майките на деца с увре​ждания: Оставката на Симеонов е малка спечелена битка

Малка спечелена битка за протеста от 26 дни е подадената оставка на Валери, който е изцяло морален протест и не само на майките, но защити и достойнст...