Майка на 3-годишно момченце от Варна, което посещава детска ясла "Иглика" в града, приши записващо устройство в дрехата на детето си. От известно време тя подозирала, че срещу малкия Виктор се упражнява насилие. Жената твърди, че на записа се чуват крясъци и обиди към децата.

Варна

Скандалът избухва, когато една от детегледачките в яслата открива записващо устройство в джоба на Виктор и го помислила за бомба. Предава го на директорката, а тя сигнализира в Общината.

Оттам уведомяват полицията и започва разследване по случая. Майката Мария Бадинова разказва, че от месеци детето е стресирано и не иска да ходи на ясла. За да разбере какво се случва в яслата, Мария пришива записващото устройство. След като чува записа, изпада в шок.

Мария Бадинова: Цял ден ревове, викове, крясъци от тяхна страна, чух нещо, което прилича на шамар, но това е аудиозапис, не съм сигурна, че това е шамар. Има обидни думи по мой адрес, има викове по децата - млъкни, ще те заключа навънка, има деца, заедно с моя син, които са заключени в тоалетната… и му казва, ако не млъкнеш, ще стоиш тук заключен цял ден.

Майката подава жалба в Общината.

Анастасия Георгиева - Дирекция "Здравеопазване" в Община Варна: Проверка на място е извършена в детската ясла. Те всъщност не са успели да идентифицират какво е - това всъщност е било от компетенциите на служителите на реда. Не открихме за коментар директорката на детската ясла.
Няма никой в момента, с когото можете да разговаряте за каквото и да било, защото работното им време е изтекло и са си тръгнали.

От детската градина са завели жалба в полицията срещу майката.