НОВИНИ

Майка твърди, че детето ѝ е било обект на насилие в детска градина

За агресия в детска градина в Стара Загора сигнализира в социалните мрежи майка на 7-годишно дете. Детето разказало, че е било бито от госпожата, защото не слушало. Учителката отрича да е удряла детето. От Община Стара Загора започнаха проверка по случая.

bnt avatar logo
от Иван Янев
15:19, 08.09.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Вчера Петя Николова отишла да прибере сина си от детската градина. Видяла, че на бузата му има рана и синина в ухото. Учителката, която била на смяна, не знаела какво се е случило. По-късно детето разказало, че е бито от госпожата в групата, тъй като не е слушало.

Петя Николова: Децата на тази възраст преувеличават и аз почвам да го разпитвам точно какво се е случило. И той казва: „почвам да тичам по площадката, не искам да се прибирам, тя ме дръпна за ухото“, после го е затворила в една стая вътре, където си държат играчките, и го е удряла с шамари по тялото. След това искала да го измие и сапунисала очите му, влезнал му е сапун и той е плакал.

Пред ръководството на Детска градина „Мечо пух“ учителката заявила, че не е удряла детето. Било изцапано и затова измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите.

Иванка Сотирова, заместник кмет на Община Стара Загора: По-големият проблем е този белег, който е останал. Вероятно или самото дете по твърдение на учителката - детето си е удряло главичката, когато е изнервен, или е блъснато - това не можем да го твърдим за съжаление. Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чуствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности.

Сотирова е категорична, че ако се докаже, че е имало посегателство от страна на госпожата върху детето, тя ще бъде освободена от работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма констатирани отклонения при системите за сигурност на летище София
Няма констатирани отклонения при системите за сигурност на летище София
Светлинен спектакъл озари небето над Финландия (ВИДЕО)
Светлинен спектакъл озари небето над Финландия (ВИДЕО)