НОВИНИ

Майката на едното убито от Хюриет момче: Не търся възмездие, а справедливост

Справедливостта трябва да се случва всеки ден, за това се борим през тези две години откакто децата ни ги няма. Това заяви в "Денят започва" адвокат Галя Горанова - майката на една от жертвите на катастрофа край Луковит. Шофьорът убиец Хюриет Сюлейманов, който избяга от правосъдието, беше открит в Германия след близо година и половина издирване.

Росица Белева
от Росица Белева
09:06, 27.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Адвокат Горанова изрази притеснение, че може германският съд да не екстрадира Сюлейманов.

Адв. Галя Горанова, майка на Владислав: Докато чакахме осъдителната присъда, видяхме много неща - всички "екстри", които могат да се случат. Поради тази причина се надявам да се направи много сериозен анализ - не защото този случай е наш, а защото този случай е показателен. И евентуално, ако се откриват слабости, да има промяна в законодателството.

Според адвокат Горанова трябва да има отделен състав в Наказателния кодекс, който да предполага наказуемост за бягство от правосъдието. Тази промяна обаче би засегнала други случаи, Хюриет Сюлейманов няма да може да се възползва от нея.

По думите на адвокат Горанова присъдата на шофьора-убиеца е влязла в сила още в края на март и той трябва да бъде екстрадиран в България до 60 дни, за да влезе в затвора.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийски терорист е бил топ информатор на британското контраразузнаване
Белгийски терорист е бил топ информатор на британското контраразузнаване
Как започна сезонът по морето и какви са очакванията?
Как започна сезонът по морето и какви са очакванията?