НОВИНИ

Майката на загиналия командос Емил Шарков с остро писмо до вътрешния министър

Остро писмо до вътрешния министър и комисията по вътрешна сигурност в парламента изпрати майката на загиналия преди 4 години командос Емил Шарков при акцията в Лясковец. Тя настоява да бъде огласена проверката, провокирана от отвореното писмо на част от командосите от СОБТ, които сигнализираха за нарушения, шуробаджанащина и саморазправа с неудобни служители.

bnt avatar logo
от В. Александрова, Н. Василева
18:13, 02.03.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Попитан за това в парламента вътрешният министър коментира, че проверката е приключила, а командирът на отряда Георги Гайков ще бъде наказан, но ще остане на поста си.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Видял съм какви са наказанията и нарушенията и на Гайков, и надолу по веригата. Има нарушения административни и ще бъде наказан от мен Гайков с неповишаване, предполагам, че това ще остане, неповишаване в следващо звание. Гайков си остава там, сега ще направим може би някакво преструктуриране, там не може да има взаимоотношения, каквито са съществували преди това, защото сигналът е точно такъв - взаимоотношения в СОБТ, специалният отряд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урок по история в облачна класна стая
Урок по история в "облачна класна стая"
Гимназията по битова техника в Пловдив с нова модерна работилница
Гимназията по битова техника в Пловдив с нова модерна работилница